Els nostres usuaris i usuàries porten molts anys mantenint l’hort urbà que està ubicat al carrer Jaén de Barcelona i, recol·lectant els resultats d’una bona feina que dura tot l’any.

 

I, es que aquesta activitat que oferim des del Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de Gràcia, resulta una activitat terapèutica per a tothom, tant físicament com psicològicament. I és per això, que cada setmana ens hi posem. A més, s’ha demostrat que les activitats associades a la jardineria redueixen la pressió arterial, l’estrès, la tensió muscular, etc. També s’entrenen aspectes com l’atenció focalitzada i sostinguda i la capacitació relacional. 

 

Una vegada ens col·loquem les botes, agafem els estris i les eines, comencem amb la feina.

 

Ja sigui de manera individual o grupal ens dediquem a mantenir en bon estat el nostre hort urbà. Cada sessió setmanal està dirigida a realitzar tasques de manteniment com regar, recollir les males herbes, remoure la terra, etc. I així obtenir una bona collita.

Tot això, comença a principis d’any, quan preparem el terreny per sembrar les hortalisses de temporada, desprès d’una prèvia selecció per part del nostre grup.

Cal tenir en compte que les plantes necessiten la quantitat justa d’aigua, llum, nutrients i l’espai per a que creixin fortes.

Així com les nostres plantes, l’ésser humà requereix d’una sèrie de cures i, és per això que l’hort és un bon espai per a realitzar-ne d’ambientals mentre ens cuidem a nosaltres mateixos.

El passar dels mesos i amb l’ajuda de l’esforç dels nostres usuaris i usuàries fa que la collita s’apropi amb bones expectatives.

Així, quan les hortalisses estan madures i es poden recollir, es fa la recol·lecta i tot torna a començar. De fet, el primer pas que cal fer és escollir quines plantes hi volem plantar i es selecciones, d’igual manera el material que farem servir i per últim com farem el repartiment de les collites.

Ahir dijous 13 de juliol, vam celebrat la cloenda de final de la temporada 22/23 d’aquest projecte que l’SRC va crear fa molts anys conjuntament amb la Mireia, directora de JIWAR Creació i Societat i propietària de l’hort urbà, i amb la col·laboració del Districte de Gracia.

I ho vam fer de la manera més apetitosa possible, preparant un dinar tots junts.

Vam gaudir de la bona companyia dels nostres usuaris i usuàries, que ja estan desitjant tornar al setembre per començar de nou.