Els propers dies 7 i 8 de novembre tindrà lloc, a Barcelona, la I Cimera Mundial de Discapacitat, Ocupació, Emprenedoria i Tecnologia 2019.

L’esdeveniment, organitzat per la Fundació INCYDE juntament amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i l’Associació ARAPDIS, té per objectiu conscienciar sobre la importància d’eliminar les barreres socials i tècniques que impedeixen aconseguir una veritable inclusió, i amb les quals s’enfronten diàriament aquelles persones que pateixen algun tipus de discapacitat.

Es tracta d’un esdeveniment únic, gratuït, i de caràcter motivacional i col·laboratiu, que reunirà les institucions i empreses més importants a nivell mundial en el marc de la tecnologia, la ciència, l’emprenedoria i l’ocupació enfocada a la lluita contra la desigualtat, i per mitjà del qual es formarà a 400 líders influents en aquest àmbit a Espanya perquè transmetin com l’emprenedoria, la ciència, la tecnologia i l’ocupació, aplicats a la discapacitat, representen una oportunitat única per al creixement social, econòmic i per al futur del país.

Al llarg de la història, les persones amb discapacitat han estat considerades com a individus que requereixen la protecció de la societat i evoquen simpatia més que respecte. A Espanya viuen 2,5 milions de persones amb discapacitat, un col·lectiu que s’enfronta diàriament amb nombroses barreres socials i tècniques que els impedeixen portar una vida normal. Traves que, gràcies a la tecnologia i la innovació, poden ser superades o, com menys, minimitzades en gran part gràcies a l’activació de plans d’acció que permetin generar una societat més inclusiva, i que no discrimini a cap dels seus membres.

 

Objetius de la Cimera

  • Augmentar la consciència pública sobre com la tecnologia, l’ocupació i l’emprenedoria són fonamentals per a promoure una societat més justa i inclusiva en la qual tots els seus integrants puguin aportar el seu granet de sorra cap al progrés del país.
  • Consolidar una xarxa nacional de líders transmissors d’una societat més inclusiva.
  • Intercanviar coneixements i sabers entre els participants de la trobada a través de processos com; ponències, conferències i tallers.
  • Potenciar la participació cívica i afavorir la incidència de les polítiques socials a nivell local, regional, nacional i internacional.

 

El programa

La Cimera estarà previsiblement estructurada en tres blocs: Ocupació i Emprenedoria, Ciència, Tecnologia i Recerca, Cultura, Esport, Drets Humans i Ètica. En cadascun dels blocs s’aniran alternant taules rodones, entrevistes, col·loquis, etc… que facin el Cim dinàmic, participativa i amena per a conscienciar als assistents.

S’abordaran els següents temes:

  • La importància que tenen la ciència i la recerca en l’obtenció de noves tecnologies que habiliten a persones amb discapacitat a tenir millors capacitats motrius, sensitives, etc.
  • Com l’ocupació i l’emprenedoria són transformadors tant de les vides de persones amb algun tipus de discapacitat com de la societat en general.
  • El paper fonamental de la cultura i de l’esport per a la consecució d’una societat més inclusiva i sensible.
  • La importància d’una bona i correcta formació de tots els membres de la societat.
  • El rol indiscutible dels Drets Humans i l’ètica tant a nivell individual com empresarial en la societat.
  • Quines mesures estan sent preses pel Govern d’Espanya, la Unió Europea, la Comunitat Internacional i el sector privat per a donar suport, promocionar i impulsar una societat més inclusiva i menys discriminatòria.

Fes clic sobre el següent enllaç per a consultar el programa de la I Cimera Mundial de Discapacitat, Ocupació, Emprenedoria i Tecnologia 2019

 

Com participar

La Fundació INCYDE llança la convocatòria per a la selecció  de 400 joves compromesos amb la inclusió social (líders), que rebran una formació paral·lela i específica, a més de formar part de la major comunitat de joves compromesos amb la inclusió social d’Espanya.

Fes clic sobre el següent formulari per a sol·licitar la teva inscripció com a líder.

 

Més informació