23 de novembre de  2021

Barcelona

Inscripció Gratuita

Un fòrum per comprendre el valor de la Salut Mental

Pensar en salut mental és pensar en allò sa que significa estar en societat, trobar-nos, compartir. Una vegada es veu compromès el dret a ser part d’un col·lectiu, la nostra salut mental es debilita, una part de nosaltres es desconnecta.

Per això sorgeix la necessitat de trobar-nos com a éssers socials i debatre des de les diferents professions vinculades a la salut mental.

Psicòlegs, psiquiatres, magistrats, centres socials, centres especials de treball i, per descomptat, familiars i primeres persones, participen del diàleg necessari per construir un debat sa en torn a la salut mental.

Salut Mental

El Trastorn Mental (TM), tradicionalment era considerat com allò que li passava al veí o al familiar d’un conegut, però tenint en compte les darreres informacions i esdeveniments – la pandèmia per Covid-19 -, la realitat existent i el darrer informe de la OMS – que 1 de cada 4 persones, desenvoluparà un problema de Salut Mental – la Societat està mes oberta a reaccionar per començar a donar respostes.

 

Sens dubte, las societat de la informació, la exigència, la pressió, la competitivitat, són mitjans agressius per a persones més vulnerables.

Però, s’ha de superar el relat del drama i pensar en la persona afectada, com un ser social, que necessita el seu rol per aconseguir el seu benestar.

Aquest II Fòrum, realitza una immersió en la especificitat del món de la Salut Mental, dins del ampli i a vegades distorsionat concepte que tenim de la Discapacitat.

Per la seva rellevància i importància per a tots i en tots els àmbits, que ha quedat encara més patent després del període de pandèmia viscut i de les conseqüències que aquesta ha ocasionat en tota la població i en tots els espais d’actuació.

El propòsit d’aquest fòrum és generar sinergies, aliances i compromís de tots els agents implicats a tots els nivells – polític, econòmic, social, acadèmic i científic – per facilitar oportunitats i possibilitats a aquests col·lectius més vulnerables, aprofitant les seves capacitats per aconseguir una veritable inserció laboral i social.

Experts Convidats

Per què un fòrum en
Salut Mental

450 milions de persones en el món, estan afectades per un Trastorn Mental (TM).

Els TM seran la principal Discapacitat en el món a l’any 2030.

Una de cada 4 persones patirà un TM durant la seva vida.

Més d’un 1% de la població desenvolupa algun tipus d’Esquizofrènia.

Un 50% dels TM, comencen abans dels 15 anys i un 75% dels 18 anys.

El Suïcidi és la segona causa de mort entre els 15 i 30 any, fins a 1 milió de morts a l’any en el món.

Segons la OMS, un 10% de la població té algun tipus de problema en SM i un 25% el tindrà en algun moment de la seva vida. Uns 25 milions de persones pateixen Esquizofrènia en el món.

A Espanya, més d’un 3% de la població adulta pateix un TM, superen el milió de persones, el seu Cost Social, són 3.500 milions d’euros i el TM és el més costós amb un 35% de la despesa total.

Blocs temàtics

Aquest II Fòrum, està estructurat bàsicament en 8 blocs.

 A cadascun dels blocs, es preveu combinar i alternar diferents formats d’intervenció : taules rodones, entrevistes, col·loquis, conferències, amb l’objectiu de dinamitzar el Fòrum i que sigui més dinàmic, amè i accessible al nombre més gran i variat de públic.

Igualtat i drets socials

Formació, Capacitació
y ocupació

Polítics d’Inclusió Social

Impacte de la Digitalització
en Salut Mental

Consecuencias del Covid19
en la salut mental

Inclusió Social i Participació Comunitària

Objectius de desenvolupament sostenible
i salut mental

Reptes de futur i compromisos
amb la salut mental

Cadascun dels blocs combinarà i alternarà diferents formats d’intervenció : taules rodones, entrevistes, col·loquis i conferències, amb l’objectiu de conscienciar sobre la problemàtica i situació de la Salut Mental.

 

Programa

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Organizat per:

Amb la colaboració i el patrocini de:

Amb la participació de: