Els propers 7 i 8 de novembre, Barcelona acollirà la Cimera Mundial de Discapacitat, Emprenedoria, Tecnologia i Ocupació 2019 al Palau de Congressos de Catalunya, en un acte pel qual s’esperen a unes 2.000 persones. Les jornades tenen com a objectiu ser un gran altaveu mediàtic per al sector dedicat a l’atenció de persones amb necessitats especials.

La Cimera forma part d’una iniciativa organitzada per la Fundació Incyde, de la Cambra de Comerç d’Espanya en col·laboració amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, la Fundació La Caixa i l’Associació ARAPDIS.

 Joana Prats (Fundación Bancaria La Caixa) José Luis Bonet (Incyde) y Pere Navarro (Consorci Zona Franca) en la presentación / EUROPA PRESS

Joana Prats (Fundació Bancaria La Caixa), José Luis Bonet (Incyde i ARAPDIS) i Pere Navarro (Consorci Zona Franca) / EUROPA PRESS

 

Ponents internacionals

Nicholas Negroponte / WIKIPEDIA

Nicholas Negroponte / WIKIPEDIA

La ponència inaugural anirà a càrrec del fundador del Massachusetts Institute of Technology (MIT), Nicholas Negroponte, i també intervindran el psiquiatre i professor de la Universitat de Nova York, Luis Rojas-Marcos, i l’ambaixadora de Open Bionics, Tilly Lockey. Altres personalitats destacades seran la fundadora i consellera delegada del projecte d’alfabetització africana BBES Internacional, Bisilia Bokoko, i el president de Waterkeeper Alliance, Robert F. Kennedy.

Amb aquesta iniciativa es pretén donar visibilitat a les més de mil milions de persones viuen a tot el món amb algun problema relacionat amb la Salut Mental. Només a Espanya són 3,8 els milions de ciutadans –600.000 a Catalunya–, que en el seu dia a dia s’enfronten a nombroses barreres, sobretot socials i tècniques, traves que han de ser superades o minimitzades.

La Cimera vol ser la llavor per a un “canvi de paradigma, una nova manera de pensar per a poder entendre la discapacitat i a les persones que formen part d’aquest col·lectiu”, ha assenyalat el president de la Fundació Incyde i de la Cambra d’Espanya i president d’honor de l’Associació ARAPDIS, José Luis Bonet.

 

El programa

Amb aquest objectiu, el contingut de la Cimera s’estrcuturarà en tres grans blocs que s’entenen com a crucials a l’hora de minimitzar els problemes que pateixen les persones amb discapacitat: educació i emprenedoria; ciència, tecnologia i investigació; i cultura, esport, drets humans i ètica.

Cada àrea estarà presentada per professionals reconeguts del sector, que debatran els problemes que tenen les persones amb discapacitat a l’hora de la seva inclusió sociolaboral, entre d’altres temes.

A continuació de la Cimera, els participants i assitents podran accedir -de forma gratuita- a les Jornades Científiques que organitza l’Associació ARAPDIS, a propòsit de la celebración dels seus 30 anys de trajectòria al sector de la Salut Mental.

Les Jornades ARAPDIS tindran lloc al mateix Palau dels Congressos ,els dies 8 i 9 de Novembre.

[pdf-embedder url=”https://www.arapdis.org/wp-content/uploads/2019/10/Programa-Incyde_25.pdf” title=”Programa Incyde_25″]

Emprenedoria com a clau de la inclusió

Per a Bonet, l’emprenedoria és clau per “evolucionar constanstment com a societat”. Durant la roda de premsa de presentació també ha manifestat que aquest progrés ha de realitzar-se comptant “absolutament totes les persones de la societat, especialment aquelles que es troben en una situació desfavorida”.

Per altra banda, el delegat de l’Estat al Consorcci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha remarcat que la cimera pretén tenir una gran repercussió – no només a nivell local-. “Es lluitarà per crear oportunitats a nivell internacional”, sobretot tenint en compte les persones amb algun tipus de discapacitat, “que són una bona part de la població”.

 

 

Més informació